Bulgurové rizoto s masovou směsí a zeleninou - postup přípravy
Pokud hledáte recept na rychlý, chutný a zajímavý oběd nebo večeři, vyzkoušejte recept paní Lenky Sedláčkové, který je vhodný i pro dietáře, jelikož bulgur snižuje chuť na sladké a tlumí pocit hladu.
Ingredience
Bulgur propláchněte a vložte do 250 ml vroucí osolené vody. Vařte 10 minut.
Tip: Po uvaření nechte bulgur dojít v hrnci přikrytém pokličkou. Bude krásně vláčný a nadýchaný.
Zatímco se bulgur vaří, v pánvi rozpusťte sádlo a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne cibule „sklovatět“, přidejte k ní nahrubo namletou vepřovou plec a kuřecí prsa. Směs osolte, opepřete a ochuťte ji kmínem. Vše promíchejte a smažte, dokud nebude maso měkké.
Jakmile maso změkne, přidejte do pánve sterilovaný hrášek a najemno nastrouhanou mrkev. Až se zelenina prohřeje, přidejte do směsi připravený bulgur a zamíchejte.
Tip: Bulgurové rizoto můžete podávat s nastrouhaným sýrem, s cherry rajčátky a kyselými okurkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.