Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové koule plněné vařenými bramborami

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Masové koule plněné vařenými bramborami - postup přípravy

Potřebujete zasytit početnou rodinu? Pak vsaďte na pokrm z jednoho pekáčku. Masové koule plněné vařenými bramborami vás uchvátí svou šťavnatou chutí, kterou jim dodá i rajčatová zapékací omáčka.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si dáte vařit ve vodě omyté brambory takzvaně „na loupačku“. Poté tekutinu sceďte a po zchladnutí brambory pečlivě oloupejte. Dále začněte tvořit masové těsto. Oloupejte si cibule a nakrájejte je najemno.




Následně je smíchejte v míse spolu se strouhankou, nasekaným čerstvým koprem, solí, mletým pepřem, sušeným koriandrem, vejcem a mletým masem. Až bude směs hotová, tvořte placky o velikosti dlaně.

Dokončování masových koulí, kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

Kořeněné masové placky pak plňte celými vařenými bramborami a vytvarujte jakési koule nebo ovály. Porce vyskládejte do zapékací misky a obklopte zbylými vařenými bramborami vcelku. Vše přelijte rajčatovou omáčkou či šťávou a dejte zapékat do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C. Poté vyjměte, poklaďte na masové koule tenké plátky sýra a dopékejte dalších 5 až 10 minut. Sýr by se měl na povrchu roztavit.

Servírování masových koulí plněných vařenými bramborami

Zapečené masové koule s bramborami, sýrem a rajčatovou omáčkou podávejte ideálně teplé. Hodit se k nim bude například dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Přejeme vám dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů