Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čaj z třešňových stopek

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Čaj z třešňových stopek - postup přípravy

Třešně obecně jsou výborným zdrojem minerálních látek, jako je třeba draslík, a není vůbec na škodu je pravidelně konzumovat. Využít můžete i jejich stopky, stačí si z nich udělat čaj a dodáte svému tělu pořádnou dávku vitamínů a vlákniny.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vezměte si dostatečné množství třešní a oddělte stopky od plodů. Poté je skladujte v krabičce a vyčkejte pár dní, než vyschnou, abyste z nich mohli připravit čaj. Lze ho nicméně připravit i z čerstvých. Pro přípravu čaje naberte jednu lžíci stopek a dejte ji do hrnce s vroucí vodou. Pokud chcete čaje víc, stačí jen znásobit poměr surovin přímou úměrou.

2. KROK

Po chvilce vaření zakryjte hrnec pokličkou a nechejte čaj na dvacet minut odstát. Následně ho sceďte a pijte dva až tři šálky čaje denně. Je sám o sobě tak dobrý, že ho ani nebudete muset sladit. Čaj z třešňových stopek vám pomůže s hubnutím, zabraňuje totiž hromadění tuků v těle. Zároveň napomáhá detoxikovat vaše tělo a pomůže i při zácpě.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů