Česneková marináda na kuřecí maso - postup přípravy
Sezóna grilování je již v plném proudu, a tak ji oslavte velkolepě s dokonale vyladěnou česnekovou marinádou na kuřecí maso. Gurmáni ji mohou vyzkoušet i na vepřové maso či například zeleninu.
Ingredience na 900 g masa
Do hmoždíře (případně mixéru) dejte na plátky nakrájený česnek, pálivou omáčku, ocet a sójovou omáčku. Poté přidejte také majonézu a javorový sirup. Paličkou vše důkladně rozdrťte na homogenní, avšak tekutou směs.
Kuřecí maso, ideálně kuřecí stehenní řízky (případně jiný druh masa či zeleninu), naskládejte do pekáčku. Zalijte ho marinádou a pečlivě ho v ní obalte.
Maso přikryjte fólii a několik hodin ho nechte odpočívat v lednici. Po vyjmutí z lednice ho dochuťte solí a pepřem.
Nyní můžete marinované kuřecí maso s chutí vložit na rozpálený gril. Pokud ho ale nemáte k dispozici, můžete maso vyzkoušet i klasicky upéct v troubě. Bude výjimečně šťavnaté a plné chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.