Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Báječná pečená roláda z kuřecích prsou, hovězího masa a slaniny

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Báječná pečená roláda z kuřecích prsou, hovězího masa a slaniny - postup přípravy

Domácí uzeniny jsou na tom podobně jako pečivo. Vždycky se dělávaly, pak jejich výrobu převzal průmysl a teď se k domácím výrobkům zase vracíme z důvodů různorodé kvality těch prodávaných. Pokud si chcete udělat radost a máte rádi maso, případně byste rádi obdarovali někoho blízkého chutným dárkem, doporučujeme tento báječný a snadný recept.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Slaninu nakrájejte na tenké plátky. Každé kuřecí prso nakrájejte podélně na 3 plátky a paličkou nebo jenom prsty je rozklepejte. Hovězí maso zbavte případné kůže a tuku a nožem ho nakrájejte tak, abyste mohli vytvořit velkou masovou placku. Tu překryjte igelitovou fólií a rozklepejte maso na tenký plát jednotné tloušťky.

2. KROK

Masový plát posypejte solí a mletým černým pepřem, potřete ho plnotučnou hořčicí. V malé misce smíchejte bazalku, tymián a koření na maso a důkladně promíchejte. Polovinou této směsi pak rovnoměrně posypejte masový plát. Na maso rozložte plátky slaniny a navrch položte plátky kuřecích prsou, které rovněž osolte a opepřete a posypejte zbylou polovinou koření. Přidejte trochu prolisovaného česneku a vše pevně přitlačte dlaněmi.

3. KROK

Maso srolujte do velmi pevné a kompaktní rolády, zafixujte ji potravinářskou nití a povrch rolády potřete trochou soli, zbylým prolisovaným česnekem a kořením na maso. Hotovou roládu vložte do pečicího sáčku, konce každý zvlášť zavažte a vše položte na tác. Roládu vložte do pečicího sáčku, konce zavažte a vše položte na tác. Nechte roládu odležet při pokojové teplotě 60 až 90 minut.

4. KROK

Nechte rozehřát troubu na teplotu 200 °C a vložte do ní roládu péct po dobu 30 minut. Pak snižte žár na 100 °C a pokračujte v pečení dalších 60 minut. Po dopečení můžete roládu ihned podávat pokapanou uvolněnou šťávou a doplněnou třeba o bramborovou kaši. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů