Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová omeleta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborová omeleta - postup přípravy

Tohle jídlo potěší jak vegetariány, tak i milovníky rychlých a snadných receptů. Bramborovou omeletu oceníte třeba jako bezmasou večeři nebo přílohu k masu. Je velice chutná a připravenou ji budete mít do deseti minut.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si oloupejte brambory a pečlivě je omyjte vodou. Poté osušte papírovými utěrkami a pokrájejte na velmi tenké plátky. Nyní si vymažte pánev dostatečným množstvím másla a vyskládejte do ní bramborové plátky. Pak osolte, opepřete a okmínujte dle potřeby a přiklopte poklicí.




Brambory opékejte a zároveň duste asi pět minut. Nakonec je přelijte rozšlehanými vejci a vytvořte jakousi omeletu. Ta by měla být dozlatova opečená z obou stran. Omeletu jednoduše převrátíte, když na pánev položíte talíř a překlopíte ji.

Servírování bramborové omelety

Upečenou bramborovou omeletu podávejte ihned teplou. Ochutit jí můžete buď dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku, nebo třeba kečupem. Hodit se bude k pokrmu i čerstvý zeleninový salátek nebo nakládaná zeleninka. Přejeme vám dobré chutnání.

Jak je možné bramborovou omeletu vylepšit?

Chcete si připravit skutečně vydatné jídlo, které bude chutnat i masožravcům? Pak do omelety zakomponujte třeba plátky šunkového salámu, kolečka oblíbené klobásky, nebo kousky libovější slaniny.

Skvělý bude v omeletě i strouhaný tvrdý sýr typu čedar nebo také parmezán. Milovníci bylinek zase ocení jemně nasekanou čerstvou petrželku, pažitku nebo libeček. Těmito surovinami pokrm dokonale provoníte a dodáte skvělou chuť. A v neposlední řadě lze přidat i kousky žluté či červené cibule.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů