Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové bonbóny

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Čokoládové bonbóny - postup přípravy

Bonboniéry jsou oblíbeným dárkem k svátku, narozeninám i k různým jiným příležitostem. Už vás ale někdy napadlo zkusit takové čokoládové bonbóny připravit vlastnoručně sami doma? Pak dostane tento dárek úplně jiný rozměr a, co si budeme povídat, určitě bude mnohem lahodnější, než kterákoliv bonboniéra z obchodu. Poradíme vám recept na jednoduché čokoládové bonbóny z kvalitních a hlavně snadno dostupných surovin.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cukr a kakao nasypejte do kastrůlku a dobře promíchejte. Přilijte 50 mililitrů mléka, dobře rozmíchejte a na středním ohni přiveďte směs k varu. Když začne bublat, přidejte také máslo a míchejte metličkou, dokud se máslo úplně nerozpustí a vy nezískáte homogenní, hladkou hmotu.




Za stálého míchání pak po lžících přidávejte do kakaové hmoty sušené mléko a pokaždé důkladně promíchejte, aby se rozpustilo. Když jste přidali všechen mléčný prášek, paličkou nebo ve food procesoru rozdrťte sto gramů ořechů na jemnou drť, kterou následně přimíchejte do čokoládové hmoty.

Zbylých 80 gramů ořechů rovněž rozdrťte a vysypte je do hlubokého talíře. Do druhého talíře nasypejte strouhaný kokos.

Připravte si čistý kastrůlek s trochou vody a na něj posaďte misku. Takto vložte na kamna a vodu v kastrůlku přiveďte k varu. Do misky rozlámejte tabulku čokolády a v této parní lázni ji jemně rozpusťte. Pakliže parní lázeň nemáte rádi, můžete čokoládu jednoduše rozpustit i v mikrovlnné troubě.

Namočte si ruce a z připravené kakaovo-mléčné hmoty začněte tvarovat malé kuličky. Každou z nich pak obalte v některé z připravených ozdob. Jedny namočte do drcených ořechů, druhé do strouhaného kokosu a třetí namočte do rozpuštěné čokolády. Toto zdobení můžete také různě kombinovat, případně si vymyslet i jiné z cukrářského zdobení.

Takto připravené bonbóny vyskládejte na talíř a na chvíli dejte do lednice ztuhnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů