Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cheesecake s kondenzovaným mlékem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Cheesecake s kondenzovaným mlékem - postup přípravy

Nechcete-li trávit dlouhý čas u trouby, připravte si cheesecake s kondenzovaným mlékem. Je skvělou kombinací křupavého těsta a jemného smetanového krému.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky rozmixujte na jemný prášek, ke kterému přidejte změklé máslo. Pokračujte v mixování a vzniklým těstem naplňte dortový ráfek, vyložený cukrářskou fólií. 

Poznámka: Těsto v ráfku zarovnejte do hladka. Můžete k tomu použít rovné dno sklenice.

2. KROK

Těsto vložte na 30 minut do lednice a připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte s kondenzovaným mlékem. V jiné míse vyšlehejte smetanu dotuha a vmíchejte ji do směsi se smetanovým sýrem. 

3. KROK

Ve sklenici s vodou nechte rozpustit želatinu, do které vmíchejte citronovou šťávu a směs nechte nabobtnat. Poté ji vlijte do základu na krém, kterým pokryjte celý povrch sušenkového těsta. 

Poznámka: Želatinu nechte reagovat aspoň 10 minut.

4. KROK

Krém uhlaďte a dezert vložte do lednice na 4 hodiny. Poté ho z dortového ráfku vyjměte a ozdobte ho oblíbeným ovocem a lístky máty, jako jsou například borůvky. 

Poznámka: Cheesecake s kondenzovaným mlékem servírujte nakrájený na kousky.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Herrliche Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů