Cheesecake s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Nechcete-li trávit dlouhý čas u trouby, připravte si cheesecake s kondenzovaným mlékem. Je skvělou kombinací křupavého těsta a jemného smetanového krému.
Těsto
Krém
Zdobení
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, ke kterému přidejte změklé máslo. Pokračujte v mixování a vzniklým těstem naplňte dortový ráfek, vyložený cukrářskou fólií.
Poznámka: Těsto v ráfku zarovnejte do hladka. Můžete k tomu použít rovné dno sklenice.
Těsto vložte na 30 minut do lednice a připravte krém. Smetanový sýr vyšlehejte s kondenzovaným mlékem. V jiné míse vyšlehejte smetanu dotuha a vmíchejte ji do směsi se smetanovým sýrem.
Ve sklenici s vodou nechte rozpustit želatinu, do které vmíchejte citronovou šťávu a směs nechte nabobtnat. Poté ji vlijte do základu na krém, kterým pokryjte celý povrch sušenkového těsta.
Poznámka: Želatinu nechte reagovat aspoň 10 minut.
Krém uhlaďte a dezert vložte do lednice na 4 hodiny. Poté ho z dortového ráfku vyjměte a ozdobte ho oblíbeným ovocem a lístky máty, jako jsou například borůvky.
Poznámka: Cheesecake s kondenzovaným mlékem servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Herrliche Desserts