Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chlebíček se Salkem a citronovým aroma

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 52 minut

Chlebíček se Salkem a citronovým aroma - postup přípravy

Připravte si jedinečnou pochoutku, která nádherně voní a rozplývá se na jazyku. Díky přidané citronové šťávě má chlebíček se Salkem osvěžující chuť, kterou si zamilujete.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli do světlé pěny, do které postupně vešlehejte Salko, rozpuštěné máslo a mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Do směsi přidejte citronovou šťávu a vzniklé těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem. Chlebíček se Salkem pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 45–50 minut. 

3. KROK

Dezert nechte vychladnout, z formy ho vyjměte a servírujte ho nakrájený na kousky, posypaný moučkovým cukrem. 

Poznámka: Díky nižší teplotě bude chlebíček lépe stravitelný.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Sweet Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů