Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nádherný nepečený mramorovaný cheesecake se sušenkovým korpusem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Nádherný nepečený mramorovaný cheesecake se sušenkovým korpusem - postup přípravy

Nepečený smetanový dort je přesně to, co každá hospodyňka potřebuje mít ve svém cukrářském repertoáru. Hodí se totiž jako luxusní dárek k narozeninám, ale i jako vždy připravená dobrota pro všední den. Potěšíte jím i náročné jedlíky i ty, kteří si potrpí na krásný pohled do středu talíře. Navíc potěšíte i sebe, protože jednodušší příprava už být ani nemůže.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Sušenky nalámejte do misky mixéru a rozdrťte je na prach. Přidejte k nim rozpuštěné máslo a dobře promíchejte, abyste získali hutnou pískovitou hmotu. Připravte si kulatou dortovou formu o průměru kolem 20 centimetrů, jejíž dno vyložte pečicím papírem. Rozdrcené sušenky s máslem pak vsypte do formy a s pomocí prstů nebo kulaté části lžíce hmotu co nejvíce upěchujte na dno formy do rovnoměrné vrstvy. Pak vložte formu s korpusem na 30 minut do lednice vychladit a ztuhnout.

2. KROK

Poté, co je korpus dostatečně tuhý, vyložte boky dortu po obvodu acetátovou fólií a pokračujte výrobou krému. Do misky vyklopte smetanový sýr mascarpone a zasypejte ho cukrem. Přidejte trochu mléka a 10 mililitrů citronové šťávy a všechno velmi dobře vyšlehejte elektrickým šlehačem, abyste získali krémovou konzistenci. K té pak přilijte tekutou smetanu a pokračujte ve šlehání, dokud ji úplně nezapracujete do směsi.

3. KROK

V malé misce rozpusťte želatinu v jedné deci vody. Když nabobtná, přidejte do ní tři čajové lžičky vyšlehaného masccarpone se smetanou, promíchejte a vylijte směs do hlavní mísy s krémem. Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte zcela hladkou a homogenní směs. Z ní pak odeberte několik naběraček do menší misky a přidejte k této části rozpuštěnou hořkou čokoládu. Zbytek bílého smetanového krému vylijte do formy na sušenkový korpus a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. Směs s čokoládou promíchejte dohladka a rozmístěte v několika polévkových lžících na povrch dortu.

4. KROK

S pomocí úzké vařečky pak oba krémy jemně promíchejte tak, aby si obě barvy zachovaly svůj tvar, ale vytvořily se v dortu různé šmouhy a zákruty. S formou několikrát jemně zakružte a ťukněte o hranu stolu, abyste vyhnali ze smetanové hmoty případné bublinky vzduchu a vložte dort do lednice chladit po dobu jedné hodiny. A máte hotovo. Hotový dort nakrájejte na porce a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů