Chlebová roláda se sýrem - postup přípravy
Pokud vám doma zbývá starší bílé pečivo, můžete ho skvěle zužitkovat na roládu ve stylu zapečených chlebíčků. Jedná se o originální a snadné pohoštění.
Ingredience
V míse rozšlehejte vejce a přidejte sůl, mléko, hladkou mouku a rozpuštěné máslo. Postupně vše vymíchejte na řídkou kašičku tak, aby v ní nezůstaly žádné hrudky.
Starší bílý chléb nakrájejte na plátky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Je důležité, aby byly co nejvíce u sebe a rovnoměrně rozložené po celém plechu. Poté je rovnoměrně zalijte směsí z vajec, tak aby každý plátek byl zalitý a kolem něj byla směs.
Na každý plátek potom dejte trochu strouhaného čedaru. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 18 minut. Poté vše za pomoci pečicího papíru stočte do rolády a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.