Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové řízky v těstíčku

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Cuketové řízky v těstíčku - postup přípravy

I vegetariánské pokrmy mohou dobře chutnat. Přesvědčit se o tom můžete třeba s cuketovými řízky obalovanými v jemném smetanovém těstíčku. Hodit se budou jako chuťovka k dobrému filmu anebo i jako příloha k masu.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si omyjte cuketu, odkrojte okraje a naplátkujte ji. Kolečka následně z obou stran posolte a nechte pustit šťávu. Tu následně odsajte papírovými utěrkami.




Dále si připravte těstíčko k obalování cuketových řízků. V míse si vyšlehejte do pěny vejce spolu se solí a pepřem. Také přidejte hladkou mouku, zakysanou smetanu, jemně nasekaný čerstvý kopr a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.

Obalování cuket a jejich smažení v oleji

V další fázi cuketová kolečka obalte v hladké mouce a následně v připraveném těstíčku. Pak je smažte na rozpálením slunečnicovém oleji dozlatova z obou stran. Před podáváním nechte zeleninu okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.

Servírování cuketových řízků

Usmažené cuketové řízky podávejte jak teplé, tak studené. Hodit se k nim bude rozhodně dip ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Přejeme vám dobrou chuť!

Tipy na vylepšení cuketových řízků

Pokud máte rádi pikantní pokrmy, můžete do těstíčka k obalování přidat i mleté chilli koření anebo jemně nasekanou chilli papričku. Vhodné jsou i jemně nasekané bylinky typu petrželka, koriandr, pažitka, jarní cibulka a podobně. Vsadit lze taktéž na sušené oregano, sušenou bazalku i majoránku, která dodá těstíčku zase odlišnou chuť. Záleží tedy na vašich preferencích.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů