Linecké hvězdičky s marmeládou

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
170 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Linecké hvězdičky s marmeládou - postup přípravy

Kdo by neznal proslulé linecké cukroví. V českých domácnostech se peče už od nepaměti. V každé rodině se však předává trochu jiný recept. Jeden dává do těsta rum, druhý nikoliv, ale výsledek je vždy dokonalý. Upečte si podle tohoto jednoduchého tradičního receptu linecké hvězdičky, které udělají na sváteční tabuli skutečnou parádu.

Do mísy si prosejte přes jemné sítko hladkou mouku, pak přisypte moučkový cukr, vložte kousky změklého másla, vaječné žloutky, balíček vanilkového cukru a vypracujte rukama hladké a nelepivé těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice vychladnout (alespoň na 1 až 2 hodiny).




Po uplynutí doby vyjměte těsto z lednice a vyválejte ho na vále posypaném moučkovým cukrem. Plát by měl být vysoký zhruba 3 až 4 milimetry. K ruce si pak vezměte vykrajovátko na linecké hvězdičky a z těsta tvořte polotovary oblíbeného cukroví. Ty následně vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct do trouby na 170 °C po dobu deseti minut.

Až se cukroví upeče, vyjměte jej z trouby a nechte zcela vychladnout. Posléze jednotlivé kousky pomažte rybízovou marmeládou a slepujte.

Výsledné hvězdičky můžete ještě na závěr posypat moučkovým cukrem, případně lze polévat i čokoládovou polevou. Linecké cukroví uskladněte v krabici a umístěte na suché a chladné místo. Dobré je péct tento druh už dva až tři týdny před svátky, aby těsto dokonale změklo.

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 382 hlasů
Nahlásit chybu
102 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt