Chlebové placky s vejcem a šunkou - postup přípravy
Chlebové placky s vejcem a šunkou jsou skvělou volbou pro rychlou snídani, večeři i originální předkrm. Výhodou je rychlá a snadná příprava z levných ingrediencí.
Jedná se o osvědčenou a zdravou klasiku.
Základ
Ostatní ingredience
Na smažení
Toustový chléb namočte do mléka, rozmělněte ho pomocí vidličky a smíchejte ho s vaječnými bílky, solí, pepřem a proužky červené cibule.
Do směsi přidejte nakrájenou jarní cibulku a vzniklou hmotu rozdělte na dvě části.
Poznámka: Do směsi použijte pouze zelené části jarních cibulek.
Polovinu směsi rozprostřete na střed pánve s rozpáleným olejem a smažte ji 1–2 minuty z každé strany, dozlatova. Postup zopakujte také s druhou polovinou směsi.
První usmaženou placku pokryjte trochou nastrouhaného sýra, na který položte šunku. Tu posypte dalším sýrem a náplň přiklopte druhou plackou.
Na placku položte vaječné žloutky, kolem kterých rozprostřete další nastrouhaný sýr a pokrm smažte ještě 2 minuty, pod pokličkou.
Tip: Chlebové placky servírujte posypané trochou nasekané pažitky.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesundes Essen von Nata

