Chutný štrůdl, na který nemusíte strouhat jablka - postup přípravy
Jablečný závin je dokonalý recept na víkendy. Dnes se podíváme na líný recept, u kterého vůbec nepotřebujete struhadlo. Díky tomu bude příprava skutečně rychlá a výsledek stejně dokonalý jako u klasického štrůdlu. Připravte si jedinečný recept, který potěší chutí, rychlostí i jednoduchostí.
Ingredience
Stejně jako u každého jiného recepty na jablečný koláč nebo roládu, si jako první musíte připravit jablka. Oloupejte je a nakrájejte na tenké plátky. Do pánve vložte máslo a jablka. Opékejte jablka na másle asi 3-4 minuty. Poté přidejte skořici a cukr. Uvidíte, že během chvilky bude skořicí vonět celý váš byt nebo dům a bude to velmi příjemné pro celou rodinu.
Vše promíchejte a restujte, dokud nezískáte konzistenci karamelu. Rozinky si předem spařte ve vroucí vodě a poté je přidejte k hotovým jablkům. Rozinky díky horké vodě budou příjemně měkké a budete s nimi moci mnohem lépe pracovat. Navíc budou také lépe chutnat. Nezapomeňte je proto předem naložit do horké vody.
Nyní vezměte lavaš nebo pita chléb a naplňte ho připravenou směsí z jablek. Zabalte vše opatrně do rolády. Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Připravenou jablečnou roli přendejte na připravený plech a pomažte povrch rolády malým množstvím rozpuštěného másla. Díky tomu získáte dezert nádherně zlatou kůrku a ještě lepší chuť.
Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 15-20 minut. Poté jej vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout na pokojovou teplotu. Jestli to máte rádi, můžete jeho povrch zasypat trochou moučkového cukru, aby získal tradičnější vzhled. Poté již stačí jen dezert nakrájet a podávat spokojeným hostům a rodinným členům. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!