Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lávový dortík s tekutým středem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Lávový dortík s tekutým středem - postup přípravy

Lávový dortík s tekutým středem je dokonalým dezertem pro milovníky čokolády. Pochoutka je spojením křehkého těsta a jemné náplně, kterou potěšíte své smysly.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hořkou čokoládu vložte do rendlíku, kde ji smíchejte s máslem a špetkou soli. Směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se ingredience nerozpustí a odstavte ji z tepla.

Poznámka: Místo másla můžete použít margarín.

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce s trochou soli. Do vajec postupně vmíchejte cukr, za stálého šlehání a do vzniklé směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu. 

3. KROK

V několika dávkách přidejte také prosetou mouku s rumovým aromatem a těstem naplňte připravenou formu na muffiny. 

Tip: Chcete-li, aby byl dezert výraznější, přidejte více rumového extraktu skořice nebo kávy.

4. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 7–10 minut. Lávové dortíky s tekutým středem poté servírujte mírně vychladlé.

Poznámka: Formu předem vymažte máslem a vysypte moukou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Lako je kuvati

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů