Lávový dortík s tekutým středem - postup přípravy
Lávový dortík s tekutým středem je dokonalým dezertem pro milovníky čokolády. Pochoutka je spojením křehkého těsta a jemné náplně, kterou potěšíte své smysly.
Těsto
Do formy
Hořkou čokoládu vložte do rendlíku, kde ji smíchejte s máslem a špetkou soli. Směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se ingredience nerozpustí a odstavte ji z tepla.
Poznámka: Místo másla můžete použít margarín.
V samostatné míse vyšlehejte vejce s trochou soli. Do vajec postupně vmíchejte cukr, za stálého šlehání a do vzniklé směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu.
V několika dávkách přidejte také prosetou mouku s rumovým aromatem a těstem naplňte připravenou formu na muffiny.
Tip: Chcete-li, aby byl dezert výraznější, přidejte více rumového extraktu skořice nebo kávy.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 7–10 minut. Lávové dortíky s tekutým středem poté servírujte mírně vychladlé.
Poznámka: Formu předem vymažte máslem a vysypte moukou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lako je kuvati