Citronové košíčky s krémem z mascarpone - postup přípravy
Citronové košíčky s krémem z mascarpone jsou osvěžující pochoutkou s křupavým základem, kterou si zamilujete. Hodí se jako lehký dezert v horkých letních dnech.
Těsto
Krém
Zdobení
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem.
Poznámka: Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění ho každých 30 vteřin promíchejte.
Sušenkovým těstem naplňte košíčky, kterými jste vyložili formu na muffiny a zarovnejte ho do hladka.
Poznámka: Těsto zarovnejte pomocí skleničky s plochým dnem.
Nyní připravte krém. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a bílým jogurtem. Poté, co se ingredience propojí, vešlehejte do nich vejce s citronovou šťávou a vanilkovým cukrem.
Do vzniklé směsi vmíchejte mouku a krémem naplňte košíčky s těstem.
Poznámka: Aby vznikla hladká směs bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte.
Citronové košíčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Poté je nechte zcela vychladnout a servírujte je ozdobené kouskem citronu.
Tip: Po vychladnutí vložte dezert na 1 hodinu do lednice před tím, než ho budete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89