Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč z pánve

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jablečný koláč z pánve - postup přípravy

Jablečný koláč z pánve je světově známý a oblíbený koláč, který je vyhledávaný pro svoji nenáročnost, rychlou přípravu a vynikající chuť. Vyzkoušejte ho také a dozajista nebudete litovat.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Jablko rozpulte, zbavte ho jádřince a nakrájejte ho na tenčí plátky. Poté je pokapejte čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou. 

2. KROK

Vejce vyklepněte do misky a přidejte k němu vanilkový cukr, špetku soli a 2 lžíce cukru. Směs dobře rozmíchejte metličkou. Přidejte olej, mléko a mouku s kypřicím práškem do pečiva a obsah misky znovu důkladně promíchejte.  

3. KROK

Pánev rovnoměrně posypejte lžící cukru a po celé její ploše navrstvěte plátky jablek. Posypejte je hrozinkami a zalijte je hotovým těstem.  

4. KROK

Jablečný koláč pečte na pánvi zhruba 20–25 minut na mírném plameni. Po uplynutí dané doby koláč otočte a dopečte ho pět minut z druhé strany. Hotový koláč zlehka potřete meruňkovým džemem a posypejte ho drcenými mandlemi.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů