Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládová střecha se smetanovým krémem a banánem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Čokoládová střecha se smetanovým krémem a banánem - postup přípravy

Banány, čokoláda a smetana. Tato nesmrtelná trojkombinace se báječně uplatňuje při tvorbě různorodých, více či méně složitých dezertů. Jeden takový z té jednodušší kategorie vám dnes představíme. Je to trojúhelníkový dort plný banánů, čokolády a smetanového sýra, který je krásný na pohled a pohádkově slastný na ochutnání.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Hořkou čokoládu nalámejte na malé kousky do misky, kterou postavte do vodní lázně a zahřívejte ji tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Promíchejte ji a nechte 5 až 10 minut zchladnout. Nemusíte mít strach, znovu neztuhne.

2. KROK

Do misky mixéru vložte tvaroh, přidejte cukr a vanilkovou esenci a mixujte nejvyšší rychlostí, dokud nezískáte hladkou, nadýchanou a homogenní směs. Tu vložte do hluboké mísy, přidejte k ní smetanový sýr a rozpuštěnou čokoládu a elektrickým šlehačem šlehejte, dokud nezískáte jednolitou a hladkou kompozici.

3. KROK

Oloupejte tři žluté až mírně flíčkaté banány (uvnitř ale musejí být stále žluté) a odřízněte z nich oba konce. Na servírovací talíř navršte hromádku čokoládového smetanového krému a rozetřete ho do proužku o délce banánů. Na čokoládový pruh položte tři banány tak, aby ležely těsně vedle sebe. Na banány pak opět navršte vrstvu smetanového krému. Navrch pak položte další dva banány, opět je pomažte krémem a vše zakončete jedním banánem a poslední vrstvou krému.

4. KROK

Cukrářskou stěrkou nebo špachtlí rozetřete krém po bocích sestavy tak, abyste vytvořili velký trojboký hranol neboli střechu. Pokud je to potřeba, potřete boky ještě trochou krému tak, aby byly banány dokonale zakryté.

5. KROK

Povrch dezertu ozdobte podle své fantazie. My jsme použili rozpuštěnou tmavou čokoládu, kterou jsme zdobicím sáčkem postříkali povrch dezertu a zasypali jsme je drcenými vlašskými ořechy. Použít ale můžete i bílou čokoládu, lesklou polevu nebo třeba šlehačku. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů