Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkový jahodový koláč s drobenkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hrnkový jahodový koláč s drobenkou - postup přípravy

Jahodový koláč s drobenkou podle receptu paní Andy Březinové je vynikajícím moučníkem, který je hotový doslova za pár chvil. Nepotřebujete totiž vůbec váhu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

IDrobenka

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do větší mísy nasypejte cukr, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Ingredience dobře promíchejte.

2. KROK

Do mísy přidejte mléko, citrónovou kůru a také olej s vejci. Ze všech ingrediencí vymíchejte hladké těsto bez hrudek. Poté ho nalijte na vymazaný a vysypaný plech.

3. KROK

Na vrch těsta poklaďte půlky nebo čtvrtky jahod. Poté si připravte drobenku ze tří lžic polohrubé mouky, dvou lžic cukru a dvou lžic másla. Všechny ingredience mněte prsty, dokud se nespojí do sypké konzistence. Poté drobenku nasypejte na jahody.

4. KROK

Dejte plech do předehřáté trouby na 160 °C a pečte koláč zhruba 40 minut (záleží na vlastnostech vaší trouby). Poté ho nakrájejte na kostky, případně ještě posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů