Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové hvězdičky s citronovou polevou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Čokoládové hvězdičky s citronovou polevou - postup přípravy

Vyzkoušejte o Vánocích rychlý recept na čokoládové hvězdičky s citronovou polevou, které můžete skladovat až několik týdnů. Cukroví budete mít upečeno do půl hodiny.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do robotu dejte změklé máslo, vaječné žloutky, cukr a spusťte šlehání. Ke směsi nyní přidejte roztopenou čokoládu a vaječné bílky a vyšlehejte dotuha.

Tip: Čokoládu můžete jednoduše rozpustit v mikrovlnné troubě.

2. KROK

Do vedlejší mísy vložte moučkový cukr, mouku, kypřící prášek do pečiva a přidejte hmotu s čokoládou. Vše důkladně zamíchejte, dokud se ingredience nepropojí. 

3. KROK

Směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut. Zatímco se směs peče, připravte si polevu. 

4. KROK

Z poloviny citronu vymačkejte šťávu do misky s cukrem a důkladně zamíchejte. Po upečení vyndejte těsto z trouby, otočte jej a sejměte z něj pečicí papír. Těsto potřete po celém jeho povrchu citronovou polevou a vykrojte z něj hvězdičky. 

5. KROK

Hotové hvězdičky nechte schnout na vzduchu, dokud poleva dokonale neztuhne. Následně je můžete v uzavřené nádobě skladovat až několik týdnů.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Himmlisch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů