Semínkové hrudky

i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
i Zdroj fotografie: Jitka Zeiselová
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Semínkové hrudky - postup přípravy

Pokud se na Vánoce poohlížíte po nějakém cukroví, které by bylo trochu zdravější než to klasické, vyzkoušejte lahodné semínkové hrudky podle receptu od paní Jitky Zeiselové.
1. KROK

Vaječné bílky ušlehejte do pevného sněhu a postupně do něho zapracujte třtinový cukr a jednu kávovou lžičku skořice. Výslednou hladkou hmotu jemně promíchejte se slunečnicovými a sezamovými semínky.

2. KROK

Připravte si suchý plech, malou lžičkou odebírejte kousky bílkové hmoty a vyhazujte na plech malé hrudky. V případě potřeby namočenými prsty mírně poupravte jejich tvar a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 175 °C po dobu kolem 15 minut.

3. KROK

Hotové hrudky vložte do papírových košíčků, a pokud chcete, můžete je polít rozpuštěnou čokoládou.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 215 hlasů
Nahlásit chybu
114 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt