Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Semínkové hrudky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Semínkové hrudky - postup přípravy

Pokud se na Vánoce poohlížíte po nějakém cukroví, které by bylo trochu zdravější než to klasické, vyzkoušejte lahodné semínkové hrudky podle receptu od paní Jitky Zeiselové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vaječné bílky ušlehejte do pevného sněhu a postupně do něho zapracujte třtinový cukr a jednu kávovou lžičku skořice. Výslednou hladkou hmotu jemně promíchejte se slunečnicovými a sezamovými semínky.

2. KROK

Připravte si suchý plech, malou lžičkou odebírejte kousky bílkové hmoty a vyhazujte na plech malé hrudky. V případě potřeby namočenými prsty mírně poupravte jejich tvar a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 175 °C po dobu kolem 15 minut.

3. KROK

Hotové hrudky vložte do papírových košíčků, a pokud chcete, můžete je polít rozpuštěnou čokoládou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů