Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechový koláč s kondenzovaným mlékem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Ořechový koláč s kondenzovaným mlékem - postup přípravy

Tento recept si zamilují všichni, kteří milují ořechy a tak akorát sladké dezerty. Dezert se skvěle hodí ke kávě nebo čaji, proto se ho nebojte nabídnout svým hostům, až k vám přijdou na návštěvu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse rozmixujte máslo s cukrem a špetkou soli. Do směsi přidejte vejce a znovu mixujte. Poté přisypejte polovinu množství mouky, zamíchejte a přidejte zbytek mouky. Nyní uhněťte těsto, které vyválejte na pečicím papíru na plát o výšce přibližně 0,5 cm. 

2. KROK

Pečicí papír i s těstem položte na vnitřní část dortového ráfku a okraje těsta ohněte směrem ke středu. Na vše umístěte vnější část dortového ráfku a ohnuté kraje těsta znovu narovnejte a na krajích těsta udělejte vidličkou malé rýhy.

3. KROK

Vlašské ořechy rozemelte v robotu nadrobno a vysypte jimi celou plochu těsta. Celý povrch ořechů nyní polijte kondenzovaným mlékem a pomocí stěrky jej rovnoměrně rozetřete do stran. Ořechový koláč pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 25–35 minut. 

4. KROK

Po upečení nechte koláč vychladnout a poté jej vyndejte z dortového ráfku. 

Tip: Koláč podávejte nakrájený na trojúhelníčky, ke kávě nebo čaji.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Tanya Shpilko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů