Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dvoubarevné plněné sušenky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dvoubarevné plněné sušenky - postup přípravy

Velmi originálním nápadem na vánoční cukroví jsou skvělé sušenky, které se vyrábí ze dvou těst různé barvy a konzistence. Na stole každého zaujmou svým atraktivním designem.

Ingredience pro:
1 porce

Na tuhé těsto

Na tekuté těsto

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy rozklepněte vejce na první těsto, přidejte cukr, olej a mléko, prášek do pečiva a bramborový škrob. Umíchejte směs. Pak do ní začněte přisypávat po částech mouku a vždy promíchejte. Až těsto bude dost tuhé, částí mouky posypejte vál a zapracovávejte rukama do těsta mouku z válu. Postupně přidávejte další zbylou mouku z mísy, dokud ji všechnu nezapracujete do těsta. To by mělo být krásně hutné.

2. KROK

Do mísy dejte vejce na druhé těsto. Přidejte olej, cukr, kakao, drcené lískové ořechy a zamíchejte. Pak přisypávejte postupně mouku a míchejte. Těsto by mělo být částečně tekuté.

3. KROK

První těsto rozdělte na třetiny. Z každé z nich na pečícím papíru vyválejte podlouhlou obdélníkovou placku 2 až 3 milimetry silnou. Podélně doprostřed těsta rozložte do linie třetinu tekutějšího těsta. Za pomoci pečicího papíru ho poté srolujte jako malý štrúdl.

4. KROK

Vyložte plech pečicím papírem. Ze srolovaných těst nakrájejte kousky 1 až 2 centimetry silné, velikost je na vás, a dejte je na plech. Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte sušenky asi 15 minut. Po vychladnutí je můžete servírovat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů