Čokoládové sušenky z pánve - postup přípravy
Inspirace na vánoční cukroví je téměř nekonečná. Vzdávat se ho nemusíte, ani když nemáte troubu, lahodné čokoládové sušenky totiž zvládnete upéct na obyčejné pánvi.
Ingredience
Do mísy vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim krystalový a vanilkový cukr a špetku soli a vše vyšlehejte metličkou do jemné a mírně napěněné konzistence. K té pak přilijte půl deci rostlinného oleje a pokračujte v míchání, dokud se s vejci kompletně nespojí.
K vaječné směsi prosejte přes jemné sítko 160 gramů hladké mouky, kakaový prášek a prášek do pečiva. Pokračujte v míchání, dokud nezískáte homogenní a polotekuté těsto, které se podobá těstu na palačinky.
Těstem naplňte zdobicí nebo jakýkoliv jiný sáček. Na sporáku rozehřejte suchou pánev s nepřilnavým povrchem, s pomocí sáčku vytvořte z těsta na pánvi kolečka o průměru kolem 5 cm a nechte je osmažit po obou stranách dozlatova.
Ve vodní lázni nechte rozpustit tmavou čokoládu a slepujte po dvou kolečka dohromady. Slepená kolečka poté celá v čokoládě obalte a nechte je zaschnout na mřížce nebo na kusu pečicího papíru. Zbylou čokoládou pak naplňte zdobicí sáček a vytvořte s ním na povrchu zaschlých sušenek ozdobné cákance. Cukroví vložte do papírových košíčků a podávejte.