Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové sušenky z pánve

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Čokoládové sušenky z pánve - postup přípravy

Inspirace na vánoční cukroví je téměř nekonečná. Vzdávat se ho nemusíte, ani když nemáte troubu, lahodné čokoládové sušenky totiž zvládnete upéct na obyčejné pánvi.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do mísy vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim krystalový a vanilkový cukr a špetku soli a vše vyšlehejte metličkou do jemné a mírně napěněné konzistence. K té pak přilijte půl deci rostlinného oleje a pokračujte v míchání, dokud se s vejci kompletně nespojí.

2. KROK

K vaječné směsi prosejte přes jemné sítko 160 gramů hladké mouky, kakaový prášek a prášek do pečiva. Pokračujte v míchání, dokud nezískáte homogenní a polotekuté těsto, které se podobá těstu na palačinky.

3. KROK

Těstem naplňte zdobicí nebo jakýkoliv jiný sáček. Na sporáku rozehřejte suchou pánev s nepřilnavým povrchem, s pomocí sáčku vytvořte z těsta na pánvi kolečka o průměru kolem 5 cm a nechte je osmažit po obou stranách dozlatova.

4. KROK

Ve vodní lázni nechte rozpustit tmavou čokoládu a slepujte po dvou kolečka dohromady. Slepená kolečka poté celá v čokoládě obalte a nechte je zaschnout na mřížce nebo na kusu pečicího papíru. Zbylou čokoládou pak naplňte zdobicí sáček a vytvořte s ním na povrchu zaschlých sušenek ozdobné cákance. Cukroví vložte do papírových košíčků a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů