Ořechová hnízda s čokoládovým krémem - postup přípravy
Ořechová hnízda s čokoládovým krémem jsou křupavá a ideální na vánoční stůl. Cukroví je snadné na přípravu a můžete si být jistí, že jím ohromíte všechny své hosty.
Těsto
Na obalení
Náplň
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a arašídovým máslem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich vejce.
Do směsi přidejte olej a vytvořte hladkou směs, do které míchejte kakao s moukou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s kakaem a práškem předem prosejte a přidejte je nadvakrát.
Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odebírejte kousky o průměru 3 cm. Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou obalte ve vaječných bílcích a nasekaných lískových oříšcích.
Kuličky odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem a v jejich středu vytvořte důlky. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C, po dobu 10–15 minut.
Tip: Důlky v cukroví vytvoříte jednoduše pomocí rukojeti vařečky.
Po upečení důlky v cukroví naplňte oříškovým krémem a ořechová hnízda skladujte ve vzduchotěsné nádobě na suchém, tmavém a chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: sweet recipes