Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechová hnízda s čokoládovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Ořechová hnízda s čokoládovým krémem - postup přípravy

Ořechová hnízda s čokoládovým krémem jsou křupavá a ideální na vánoční stůl. Cukroví je snadné na přípravu a můžete si být jistí, že jím ohromíte všechny své hosty.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na obalení

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým extraktem a arašídovým máslem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich vejce. 

2. KROK

Do směsi přidejte olej a vytvořte hladkou směs, do které míchejte kakao s moukou a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku s kakaem a práškem předem prosejte a přidejte je nadvakrát.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, z kterého odebírejte kousky o průměru 3 cm. Z každého kousku vytvořte kuličku, kterou obalte ve vaječných bílcích a nasekaných lískových oříšcích.

4. KROK

Kuličky odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem a v jejich středu vytvořte důlky. Cukroví následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C, po dobu 10–15 minut.

Tip: Důlky v cukroví vytvoříte jednoduše pomocí rukojeti vařečky.

5. KROK

Po upečení důlky v cukroví naplňte oříškovým krémem a ořechová hnízda skladujte ve vzduchotěsné nádobě na suchém, tmavém a chladném místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: sweet recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů