Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové knedlíky plněné jahodami a jostou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramborové knedlíky plněné jahodami a jostou - postup přípravy

Josta je lahodný kříženec mezi angreštem a černým rybízem. Spolu s jahodami v bramborových knedlících podle receptu od paní Lenky Kejíkové tvoří nedostižnou a originální trojici.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tři brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Poté je slijte, nechte vychladnout, oloupejte slupku a nastrouhejte je najemno. Ke strouhaným bramborám přidejte vejce, špetku soli a mouku v takovém množství, abyste vytvořili hutné a tvárné těsto.

2. KROK

Hotové těsto nechte 10 minut odležet. Odebírejte z něj kousky zhruba o velikosti dlaně a rozplácněte je na placku. Doprostřed placky položte velkou jahodu a pár kuliček josty (případně jen jahodu) a uzavřete ji do těsta, aby se nerozbalovalo. Připravené knedlíky vhoďte do hrnce s vroucí vodou a vařte je tak dlouho, dokud samy nevyplavou na hladinu.

3. KROK

Hotové knedlíky servírujte posypané moučkovým cukrem a ozdobené půlkami jahod a kuličkami josty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů