Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort s povidly, ořechy a kokosem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Čokoládový dort s povidly, ořechy a kokosem - postup přípravy

Ne všechny dezerty musí být složité. V tomto případě vám stačí jedna jediná mísa a vznikne lahodný čokoládový dort, který ohromí. Svou chutí, svou vláčností i tím, že se po něm bude každý oblizovat. A v mnoha ingrediencích máte dokonce volnou ruku.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V míse smíchejte perlivou vodu, přidejte do ní cukr a také olej. Vše míchejte, dokud se cukr dokonale nerozpustí. V druhé nádobě potom smíchejte sypké ingredience. Konkrétně to je mouka společně s kakaem a také práškem do pečiva. Následně za stálého míchání metličkou, nebo mixérem na pomalé otáčky, sypejte mouku do vodního základu a vytvářejte jednotné těsto bez hrudek.

2. KROK

Když jste s konzistencí těsta spokojeni, je vláčné, bez hrudek a nadýchané, přidávejte zbývající ingredience. Do těsta dejte povidla a džem, stejně jako rozinky, mleté ořechy, kokos a vanilkovou esenci. Vše ještě důkladně promíchejte, tentokrát už výhradně ručně metličkou. Nechte ještě asi 10 minut odstát, aby si připravené těsto takzvaně odpočinulo.

3. KROK

Vezměte plech a vyložte ho pečicím papírem, který zabrání připalování těsta během pečení. Je vhodné pečicí pečící papír ještě pro jistotu pomazat trochou běžného oleje. Těsto do plechu nalijte. Rozetřete ho až do okrajů a zarovnejte do roviny. S plechem několikrát zahrkejte, aby se těsto opravdu dostalo tam, kam má. Takto je vše připraveno k pečení.

4. KROK

Troubu rozehřejte na teplotu 180 stupňů Celsia. Vložte do ní plech s těstem a pečte po dobu zhruba 40 minut. Po této době vezměte špejli a píchněte ji do těsta. Pokud na ní žádné nezůstane, je moučník hotový a můžete ho vyndat. V tuto chvíli ho stačí jenom nechat chladnout a potom nakrájet. Před servírováním nic nezkazíte tím, že ho posypete moučkovým cukrem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů