Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zmrzlinový dort s bílou čokoládou

Zmrzlinový dort s bílou čokoládou - postup přípravy

Připravte pro své potomky skvělé překvapení v podobě domácího zmrzlinového dortu s bílou čokoládou. Hodit se bude tento dezert i na sváteční příležitosti. Dokonale osvěží jakéhokoliv strávníka v horkých letních dnech.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si do tuhého sněhu vyšleháte studenou smetanu.




Pak do ní postupně zakomponujte i kondenzované mléko a vytvořte homogenní směs.

Tu naneste do uzavíratelné misky a dejte mrazit do mrazáku po dobu jedné hodiny.

Pak znovu promíchejte a mrazte dalších 60 minut.

Dále si v mixéru rozdrťte na drobky máslové sušenky dle preferencí. Pak je přemístěte do misky, zalijte rozpuštěným máslem a vytvořte kompaktní těsto.

To naneste na dno kulaté formy na koláč (s odnímatelným krajem), kterou jste předtím vystlali pečícím papírem. Korpus nachlaďte v lednici (asi 30 minut).

Nakonec se pusťte do kompletace dortu. Na sušenky naneste smetanový krém, uhlaďte jej a vše dejte tuhnout do mrazáku na minimálně hodinu.

Až bude zmrzlinový dort řádně ztuhlý, vyjměte ho z mrazáku a dozdobte rozpuštěnou anebo strouhanou bílou čokoládou.

Podávejte pokrájené na stejně velké porce třeba s mléčným koktejlem anebo s ledovou kávou. Přejeme vám dobrou chuť!

Pokud chcete připravit jinou chuť zmrzlinového dortu, přidejte do smetanového krému suroviny dle preferencí. Hodit se budou třeba mleté oříšky, čerstvé ovoce pokrájené na kousky (jahody, borůvky, banány) anebo i kakaový prášek.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů