Jednoduché máslové sušenky obalené v cukru - postup přípravy
Pokud nechcete k odpolední kávě servírovat náročnější dezerty, upečte si jednoduché máslové sušenky. Jsou elegantní, provoní vaši domácnost a rozplývají se na jazyku.
Těsto
Na posypání
Změklé máslo šlehejte 2 minuty do nadýchané hmoty, do které následně vešlehejte sůl, s klasickým a vanilkovým cukrem.
Do směsi vešlehejte vejce a poté směs mouky s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Vzniklé těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm, který posypte cukrem. Z plátu vykrojte kolečka o průměru 5 cm, která vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Jednoduché máslové sušenky pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 12 minut a servírujte je až po vychladnutí. Budou lépe stravitelné.
Tip: Aby sušenky nevysychaly, uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vařte doma