Čokoládový nugát s praženými arašídy - postup přípravy
Čokoládový nugát je lahodný a křupavý. Můžete ho servírovat ke kávě, čaji, ale také ho přidat do zmrzlinových pohárů. Pochoutku navíc připravíte velmi rychle a jednoduše.
Ingredience
Na pánvi restujte arašídy po dobu 5 minut a poté je nasekejte nadrobno. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a vymažte ji olejem.
Tip: Místo zapékací mísy můžete použít jakoukoliv jinou formu.
Čokoládu nakrájejte na menší kousky a smíchejte ji v rendlíku s kondenzovaným mlékem. Směs zahřívejte 3–4 minuty, dokud se čokoláda nerozpustí.
Poté do rendlíku přidejte nasekané ořechy, ingredience důkladně zamíchejte a směs vylijte do zapékací mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a vložte na 1 hodinu do lednice.
Jakmile hmota ztuhne, vyjměte ji ze zapékací mísy a nakrájejte ji na kostičky.
Tip: Čokoládový nugát servírujte jako sladký dezert ke kávě nebo čaji. Skvěle chutná také v kombinaci se sklenicí vlažného mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ