Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový nugát s praženými arašídy

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Čokoládový nugát s praženými arašídy - postup přípravy

Čokoládový nugát je lahodný a křupavý. Můžete ho servírovat ke kávě, čaji, ale také ho přidat do zmrzlinových pohárů. Pochoutku navíc připravíte velmi rychle a jednoduše.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na pánvi restujte arašídy po dobu 5 minut a poté je nasekejte nadrobno. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a vymažte ji olejem.

Tip: Místo zapékací mísy můžete použít jakoukoliv jinou formu.

2. KROK

Čokoládu nakrájejte na menší kousky a smíchejte ji v rendlíku s kondenzovaným mlékem. Směs zahřívejte 3–4 minuty, dokud se čokoláda nerozpustí. 

3. KROK

Poté do rendlíku přidejte nasekané ořechy, ingredience důkladně zamíchejte a směs vylijte do zapékací mísy, kterou přikryjte potravinovou fólií a vložte na 1 hodinu do lednice. 

4. KROK

Jakmile hmota ztuhne, vyjměte ji ze zapékací mísy a nakrájejte ji na kostičky. 

Tip: Čokoládový nugát servírujte jako sladký dezert ke kávě nebo čaji. Skvěle chutná také v kombinaci se sklenicí vlažného mléka.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů