Lotus cheesecake s Biscoff pomazánkou

ČAS PŘÍPRAVY
120 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Lotus cheesecake s Biscoff pomazánkou - postup přípravy

Sušenky Lotus nejsou vynikající jen ke kávě. Mohou posloužit i jako základ pro cheesecake, jehož náplň doplníte o Biscoff pomazánku z Lotus sušenek.
1. KROK

Sušenky Lotus dejte do mixéru a rozmixujte na malé kousky. Dejte do mísy a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a 2 lžíce směsi si schovejte na pozdější dobu. Vezměte si dortovou formu o průměru 21 centimetrů a nasypejte do ní sušenkovou hmotu. Rozložte ji na dně a co nejlépe upěchujte. Dejte minimálně na hodinu ztuhnout do lednice.

2. KROK

Do mísy dejte cream cheese. Přidejte k němu moučkový cukr, vanilkový cukr a 125 gramů Biscoff cookie butter. Vše pečlivě rozmíchejte. Do jiné mísy dejte smetanu ke šlehání a přidejte 2 ztužovače. Vyšlehejte tuhou šlehačku. Poté šlehačku a předchozí směs smíchejte dokonale dohromady. Pak ji rozložte na sušenky v dortové formě a dejte minimálně na 6 hodin ztuhnout do lednice.

3. KROK

Rozehřejte 200 gramů Biscoff cookie butter a většinu nalijte na vršek dortu. Nechte ho za pomoci krouživých pohybů rozlít po celém vršku dortu. Poté vše dejte na hodinu do lednice ztuhnout.

4. KROK

Zbytek rozehřáté pomazánky dejte do pytlíku s malým otvorem. Odstraňte boky formy a pak strany dortu za pomoci pytlíku nazdobte. Odloženou sušenkovou směsí nazdobte obvod na vrchu dortu. Když vše ztuhne, můžete servírovat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 673 hlasů
Nahlásit chybu
150 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt