Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný ořechový perník s medem a čokoládou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Vláčný ořechový perník s medem a čokoládou - postup přípravy

Ochutnejte jedinečný ořechový perník od paní Dagmar Kazdové s jemným medovým aroma. Ozdobit ho můžete lahodnou čokoládou, marmeládou nebo citronovou polevou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Perník

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do větší mísy nasypte mouku a cukr a přidejte kypřicí prášek do perníku. Následně na menší kousky nasekejte ořechy a přidejte je k mouce.

2. KROK

Do mléka přidejte med, rozmíchejte a nalijte ho do mísy s moukou. Na velmi mírném plameni rozpusťte máslo (nebo Heru), a až mírně vychladne, vmíchejte ho do těsta. Nakonec přidejte vejce a všechny ingredience důkladně promíchejte, abyste získali hladké těsto.

3. KROK

Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a rovnoměrně ho rozprostřete. Perník vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte ho přibližně 25 minut, nebo dokud nezíská krásnou zlatou barvu.

4. KROK

Nad vodní lázní rozpusťte bílou čokoládu společně se 2 polévkovými lžícemi másla. Míchejte, dokud nevznikne hladká a tekutá poleva. Polevu ihned použijte k ozdobení vychladlého perníku a nechte ji ztuhnout.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů