Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové tiramisu s křehkými sušenkami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Jahodové tiramisu s křehkými sušenkami - postup přípravy

Místo klasického tiramisu můžete udělat jemný ovocný dezert na sušenkovém základě s jahodami. Pokud ho dáte dobře vychladit, v parném létě bude nedocenitelný.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte stopek a rozpulte 100 gramů z celkového množství. Dejte je do rendlíku spolu s citronovou šťávou a 30 gramy cukru. Vařte na sporáku, dokud se ovoce nerozpadne a nevytvoří se sirup. Nechte vychladnout.

2. KROK

Ve studené lázni vyšlehejte smetanu ke šlehání spolu s 20 gramy cukru, slazeným kondenzovaným mlékem a vanilkovým extraktem. Jakmile získáte šlehačku, přidejte mascarpone a přilijte trochu jahodového sirupu spolu s kousky ovoce. Vše dobře promíchejte.

3. KROK

Na dno menších forem dejte křehké sušenky a přelijte je jahodovým sirupem, aby nasákly a změkly. Po stranách formy rozložte kusy čerstvých jahod. Poté do formy rozprostřete krém a uhlaďte ho.

4. KROK

Smíchejte moučkový cukr s jahodovým práškem. Lze koupit jahody sušené mrazem, případně jej nahradit trochou směsi na přípravu jahodového shaku. Posypte touto směsí vršek dezertu a ozdobte ho jahodami. Nechte ho ztuhnout v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: HidaMari Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů