Čokoládové mini dortíky s jahodami - postup přípravy
Připravte si elegantní a nadýchaný dezert, který se skvěle hodí i na slavnostní tabuli. Luxusní čokoládové mini dortíky připravíte velmi jednoduše a za pár minut.
Základ
Pěna
Poleva
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem. Připravte si formu na muffiny, kterou vyložte ozdobnými papírovými košíčky a do každého z nich vložte lžíci vzniklé hmoty.
Hmotu v košíčcích utlačte plochým dnem sklenice a připravte pěnu. Mascarpone vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem a solí.
Jakmile se ingredience propojí, do směsi vešlehejte rozpuštěnou čokoládu a poté vejce.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnce nebo ve vodní lázni během 2 minut.
Pěnu rovnoměrně naneste na základ dortíků ve formě a dezert pečte v předehřáté troubě na 140 °C po dobu 25 minut.
Čokoládové mini dortíky na závěr ozdobte rozpuštěnou mléčnou čokoládou a jahodami.
Poznámka: Dezert servírujte až po vychladnutí. Bude tak lépe stravitelný.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89