Cuketová adžika s mrkví a rajčaty - postup přípravy
Cuketová adžika s mrkví a rajčaty je výtečná omáčka s bohatou chutí, která potěší každého milovníka domácích dobrot. Hodí se k masu, těstovinám i pečivu.
Ingredience
Z cukety odřízněte okraje, zbytek zeleniny nakrájejte na menší kusy a rozemelte je v mlýnku na maso.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit hořkost zeleniny, zejména u starších kusů.
Cuketu vložte do většího hrnce, smíchejte ji s rozemletou mrkví, paprikou a rajčaty.
Poznámka: Mrkev s rajčaty předem oloupejte. Rajčata nakrojte na jedné straně do kříže, spařte je horkou vodou a slupku jednoduše sejměte.
Zeleninu vařte 30 minut, ochuťte ji cukrem, vmíchejte do ní rajský protlak, olej, sůl a pokračujte ve vaření další 3 minuty. Poté přidejte mletou pálivou papriku a prolisovaný česnek.
Dále přilijte ocet a po dalších 2 minutách vaření cuketovou adžikou naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte vychladnout.
Tip: Cuketovou adžiku skladujte na chladném a tmavém místě. Můžete ji servírovat s oblíbeným pečivem nebo ji přidat k masovým pokrmům.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто и Доступно

