Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý domácí jablkový chlebíček

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jednoduchý domácí jablkový chlebíček - postup přípravy

Tento jednoduchý recept si zamilujete pro jeho rychlou přípravu a úžasnou chuť výsledného pokrmu. Jablkový chlebíček můžete podávat jako dezert ke kávě, ale také jako snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka oloupejte, odstraňte z nich jádřinec a nakrájejte je na malé kousky. Poté v míse smíchejte olej, cukr a jedno vejce a směs dejte bokem. V jiné misce smíchejte mouku a kypřicí prášek do pečiva.  

2. KROK

Nakrájená jablka vmíchejte do směsi s vejcem a postupně k nim přimíchejte také moučnou směs. 

Poznámka: Suchou směs s moukou je nutné přidávat postupně, aby se ingredience důkladně propojily a v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Formu na pečení chleba vymažte rostlinným olejem, těsto do ní rovnoměrně rozprostřete a jablkový chlebíček pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 45 minut. 

4. KROK

Tip: Upečený chleba nechte vychladnout a následně jej podávejte nakrájený na kousky se zakysanou smetanou.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů