Cuketová pizza z trouby - postup přípravy
Italský slaný koláč jménem pizza doslova dobyl svět. A není divu. Jen málokdo by odolal křupavému těstu plnému šťavnaté rajčatové omáčky, sýra a dalších surovin. Pokud se vám ale klasická pizza zdá být málo zdravá a málo zeleninová, máme pro vás velmi zajímavý a zároveň snadný recept na pokrm inspirovaný pizzou, který je ale namísto těsta vytvořen z cukety a je plný báječných a zdravých surovin. Inspirujte se a ozvláštněte svůj jídelníček zajímavou, zdravou a nízkosacharidovou pizzou.
Ingredience
Do misky rozklepněte vajíčka, osolte a rozšlehejte je vidličkou. Do vedlejší misky si nasypejte mouku.
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Ty pak v rozpálené pánvi na trošce oleje lehce osmahněte a odložte stranou.
Cukety omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky. Plátky namočte do vajíčka a obalte je moukou a na rozpálené pánvi s trochou oleje je po obou stranách smažte dozlatova. Připravte si podnos vyložený pár vrstvami papírových utěrek, na které položte každé osmažené kolečko cukety, které vytáhnete z pánve. Do papírových utěrek se odsaje přebytečný olej ze smažení.
Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle, česnek nasekejte najemno a rajčata nakrájejte na kulaté plátky a cibuli na půlkulaté proužky.
Pečicí plech nebo velkou pánev vymažte olejem a na dno rozložte osmažené cuketové kroužky ve dvou vrstvách. Tím vytvoříte korpus.
Na korpus rozložte polovinu osmahnutých kuřecích kousků, na maso rozložte kroužky rajčat a zasypejte nasekaným česnekem, strouhanou mrkví a kousky cibule. vrch pak zasypejte další vrstvou kuřete a celé zasypejte strouhaným sýrem. Nakonec celou pizzu zalijte smetanou a posypeme bylinkami.
Troubu dáme předehřát na 180 stupňů a pizzu dáme zapéct zhruba na 15 minut, dokud se sýr neroztaví a krásně nezezlátne.
Přejeme vám dobrou chuť.