Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová pizza z trouby

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Cuketová pizza z trouby - postup přípravy

Italský slaný koláč jménem pizza doslova dobyl svět. A není divu. Jen málokdo by odolal křupavému těstu plnému šťavnaté rajčatové omáčky, sýra a dalších surovin. Pokud se vám ale klasická pizza zdá být málo zdravá a málo zeleninová, máme pro vás velmi zajímavý a zároveň snadný recept na pokrm inspirovaný pizzou, který je ale namísto těsta vytvořen z cukety a je plný báječných a zdravých surovin. Inspirujte se a ozvláštněte svůj jídelníček zajímavou, zdravou a nízkosacharidovou pizzou.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Do misky rozklepněte vajíčka, osolte a rozšlehejte je vidličkou. Do vedlejší misky si nasypejte mouku.




Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Ty pak v rozpálené pánvi na trošce oleje lehce osmahněte a odložte stranou.

Cukety omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenčí plátky. Plátky namočte do vajíčka a obalte je moukou a na rozpálené pánvi s trochou oleje je po obou stranách smažte dozlatova. Připravte si podnos vyložený pár vrstvami papírových utěrek, na které položte každé osmažené kolečko cukety, které vytáhnete z pánve. Do papírových utěrek se odsaje přebytečný olej ze smažení.

Mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle, česnek nasekejte najemno a rajčata nakrájejte na kulaté plátky a cibuli na půlkulaté proužky.


Pečicí plech nebo velkou pánev vymažte olejem a na dno rozložte osmažené cuketové kroužky ve dvou vrstvách. Tím vytvoříte korpus.

Na korpus rozložte polovinu osmahnutých kuřecích kousků, na maso rozložte kroužky rajčat a zasypejte nasekaným česnekem, strouhanou mrkví a kousky cibule. vrch pak zasypejte další vrstvou kuřete a celé zasypejte strouhaným sýrem. Nakonec celou pizzu zalijte smetanou a posypeme bylinkami.

Troubu dáme předehřát na 180 stupňů a pizzu dáme zapéct zhruba na 15 minut, dokud se sýr neroztaví a krásně nezezlátne.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů