Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánovo-čokoládová pochoutka

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut

Banánovo-čokoládová pochoutka - postup přípravy

Pro všechny (děti i dospělé), kteří mají rádi sladkosti, banány, čokoládu a ořechové máslo, bude tato jemná sladkost z mrazničky skvělou možností, jak si dát trochu jinou alternativu ke zmrzlině. Velkou výhodou je, že tento banánový dezert vypadá úžasně. Tuto pochoutku ocení nejen lidé v rodinném kruhu, ale také na slavnostním stole. V letním žáru i zimě je to skvělý způsob pro všechny milovníky banánů, jak si pochutnat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Množství dezertu, které si uděláte, samozřejmě závisí na dostupnosti produktů, které máte doma. Kromě toho vám vřele doporučujeme kulinářské experimentování. Ořechové máslo je velmi obecný pojem a použít můžete jakékoli ořechové máslo, které máte rádi. A to samé platí v případě čokolády. Obojí přitom hodně ovlivní výslednou chuť. Skvělým doplňkem budou také nasekané ořechy nebo kokos. Finální podoba a chuť je ovšem na vás a pokaždé může být úplně jiná.




Banány jednoduše nakrájejte na kolečka a mezi dvě kolečka dejte trochu ořechového másla, jako kdybyste dělali sendvič.

Položte je na tác pokrytý pečicím papírem a dejte na hodinu do mrazáku. Poté je můžete namočit do čokolády, kterou předtím rozpustíte. Přitom stačí, když je namočíte jen z jedné strany a dejte do mrazáku, dokud neztuhnou.

Tuto pochoutku můžete sníst ihned, anebo si ji udělat do budoucna. V tomto případě dejte banány do uzavřené nádoby.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů