Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelná pizza z pánve s drůbeží klobásou a strouhaným sýrem

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zelná pizza z pánve s drůbeží klobásou a strouhaným sýrem - postup přípravy

Pizza z pánve je už stará záležitost. Když ale klasické těsto nahradíte korpusem z bílého zelí a vajíčka, dostane rázem úplně nový rozměr. Zelí s vajíčkem totiž chutná až překvapivě skvěle. A když použijete kvalitní suroviny na dozdobení pizzy, získáte veskrze zdravou pochoutku, která se nijak negativně neodrazí na vaší postavě ani zdraví. Velmi tuto variantu doporučujeme všem, kteří trpí alergií na lepek, anebo těm, kteří dodržují nízkosacharidové stravování. Pokud se vás ale ani jedno z toho netýká, vyzkoušejte zelnou pizzu také. Je vážně skvělá.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Bílé zelí nakrájejte na tenké plátky. Vložte ho do misky, zalijte ho vodou, do které přidejte dvě lžíce jablečného octa. Mírně promíchejte a nechte stát 8 až 10 minut. Mezitím očistěte jarní cibulku, zbavte ji kořínků a nakrájejte ji na jemné proužky. Drůbeží klobásu nakrájejte na kolečka.

2. KROK

Do misky vyklepněte tři vajíčka a rozšlehejte je metličkou. Slijte vodu nálev ze zelí, nechte ho důkladně okapat a zalijte ho vajíčkem. Přidejte nasekanou jarní cibulku, podle chuti osolte a opepřete a velmi dobře vše promíchejte, aby se zelí obalilo kořením i vajíčkem.

3. KROK

Pánev vytřete olivovým olejem, vsypte do ní zelí s vajíčkem, urovnejte do tvaru placky, zakryjte pokličkou a na středním až mírném ohni smažte po dobu kolem 4 minut. Poté opatrně s pomocí talíře vyklopte placku z pánve, nechte na ní rozpustit kousek másla a vraťte placku opéct z druhé strany.

4. KROK

Vrchní opečenou část placky potřete rajčatovou omáčkou či kečupem, vyskládejte na ni kousky kuřecí klobásy, posypejte trochou jarní cibulky a hojně zasypejte jemně strouhaným sýrem. Pánev opět zakryjte pokličkou a pokračujte v opékání další 2 až 3 minuty, dokud se sýr úplně nerozpustí. Poté dobrotu odstavte z kamen, přemístěte ji z pánve na talíř, nakrájejte na trojúhelníčky a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů