Cuketové placičky s tvarohem - postup přípravy
Cuketa nebo také cukína pochází z Itálie a vzhledem ke své nenáročnosti ji řada lidí pěstuje i u nás. Ačkoliv ji přímo nepěstujete nebo ji nedostáváte od pěstitele, můžete ji dnes naštěstí prakticky po celý rok koupit ve větších obchodech s potravinami. V kuchyni má tato zelenina všestranné využití, ačkoliv u nás převládá její tepelná úprava. V domovské Itálii však mladou cuketu najdete běžně i syrovou v salátech nebo jako součást různých dezertů. Je velice vhodná i pro redukční jídelníčky, protože má nízkou energetickou hodnotu. Obsahuje karoten, draslík a další zdraví prospěšné látky. Pokud patříte mezi milovníky cukety, pak byste měli zbystřit, protože tento recept je určen přímo pro vás. Kombinuje jedinečnou chuť a jemnou strukturu cukety s chutí tvarohu a pikantností česneku. Uvidíte, jak si hned napoprvé tyto placičky zamilujete! Jsou vynikající jak horké, tak i za studena.
Ingredience
Cuketu oloupejte a pokud není úplně mladá, zbavte ji jader a měkké středové části. Poté ji nastrouhejte na středně hrubém struhadle, osolte ji a nechejte ji pustit vodu. Přebytečnou vodu pak z cukety vymačkejte i pomocí prstů, aby byla co nejsušší.
Do nastrouhané cukety přidejte vejce, tvaroh a prolisovaný česnek a podle chuti také najemno nasekaný čerstvý kopr, sůl a pepř. Vaším cílem je získat hustší těsto, proto do výsledné směsi vmíchejte postupně potřebné množství hladké mouky.
Na větší pánvi nechejte rozehřát olej a placičky na něm z obou stran opečte dozlatova. Podávat je můžete samotné, ale také například se zakysanou smetanou.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.