Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové řízky s jogurtovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 18 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Bramborové řízky s jogurtovým dipem - postup přípravy

Vyzkoušejte bramborové řízky, bezmasou alternativu k tradičnímu oblíbenému pokrmu. Obsahují plno výživných ingrediencí, jsou křupavé a dokonale vás zasytí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na smažení

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, vložte je ho hrnce s vodou vařte je 20 minut. Poté je sceďte a rozšťouchejte je.

 

2. KROK

K bramborám přidejte nadrobno nakrájenou papriku s nasekanou petrželkou, směs ochuťte solí a pepřem a důkladně ji zamíchejte.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

3. KROK

K ingrediencím vmíchejte kukuřičný škrob, a jakmile se propojí, vmíchejte do nich mléko. Ze směsi odebírejte množství o velikosti 2 lžic, z kterého vytvořte bochánek ve tvaru řízku. Ten smažte v pánvi na rozpáleném oleji 2–3 minuty, z každé strany, dozlatova. 

4. KROK

Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta. Usmažené řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

5. KROK

Na závěr připravte dip, a to smícháním jogurtu, hořčice, sušeného česneku, majonézy a soli. 

Tip: Bramborové řízky servírujte s připraveným dipem, samostatně nebo s pečivem či jinou oblíbenou přílohou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů