Bramborové řízky s jogurtovým dipem - postup přípravy
Vyzkoušejte bramborové řízky, bezmasou alternativu k tradičnímu oblíbenému pokrmu. Obsahují plno výživných ingrediencí, jsou křupavé a dokonale vás zasytí.
Těsto
Na smažení
Dip
Brambory oloupejte, vložte je ho hrnce s vodou vařte je 20 minut. Poté je sceďte a rozšťouchejte je.
K bramborám přidejte nadrobno nakrájenou papriku s nasekanou petrželkou, směs ochuťte solí a pepřem a důkladně ji zamíchejte.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
K ingrediencím vmíchejte kukuřičný škrob, a jakmile se propojí, vmíchejte do nich mléko. Ze směsi odebírejte množství o velikosti 2 lžic, z kterého vytvořte bochánek ve tvaru řízku. Ten smažte v pánvi na rozpáleném oleji 2–3 minuty, z každé strany, dozlatova.
Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta. Usmažené řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Na závěr připravte dip, a to smícháním jogurtu, hořčice, sušeného česneku, majonézy a soli.
Tip: Bramborové řízky servírujte s připraveným dipem, samostatně nebo s pečivem či jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV