Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapékané karbanátky z hovězího masa a brambor

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapékané karbanátky z hovězího masa a brambor - postup přípravy

Na jednom plechu si můžete připravit hlavní chod skládající se z hovězích karbanátků s bramborem. Vše zapečete na směsi z nastrouhaných brambor a mrkve.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Na karbanátky

Na přílohu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Očistěte brambory na karbanátky a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Pak k nim přistrouhejte cibuli a přidejte prolisovaný česnek. Dále přidejte mleté hovězí maso, sůl, pepř, chilli vločky, kmín a tymián (lze použít i nějaké jiné oblíbené koření). Směs promíchejte a udělejte z ní karbanátky.

2. KROK

Na bramborovou směs oloupejte brambory a nastrouhejte je na hrubém struhadle, totéž udělejte s mrkví. Přidejte vejce, hladkou mouku a trochu sekané petrželky. Dále vše osolte, opepřete, přidejte chilli vložky a trochu máty a nakonec důkladně promíchejte.

3. KROK

Vymažte si plech olejem, rozložte na dno bramborovou směs a na ni naskládejte karbanátky. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 220 °C a pečte je 45 minut.

4. KROK

Pak smíchejte rajčatový protlak s horkou vodou a omáčkou zalijte karbanátky. Posypejte ja nastrouhaným sýrem, vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Enfes Yemek Tarifleri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů