Detoxikační nápoj z vlašských ořechů - postup přípravy
Organismus zahlcený toxiny a odpadními látkami je častou příčinou mnoha nemocí a zdravotních neduhů. Jednou za čas si proto dopřejte detoxikační kúru, třeba tu z ořechů a medu, která vám prospěje hned v několika rovinách.
Ingredience
Celé vlašské ořechy vložte do rendlíku a zalijte je vodou. Přiveďte je k varu a nechte je 5 až 10 minut probublávat. Tím skořápka změkne a bude se snáze loupat.
Ze skořápek ořechů vyloupejte jádra, vložte je do mixéru, zalijte je 250 ml vody a rozmixujte je do hladké pasty, kterou následně propasírujte přes sítko, abyste se zbavili tuhých částí a slupek. Výsledné ořechové mléko doslaďte lžičkou medu.
Nápoj promíchejte a pijte 1 sklenici ráno namísto snídaně po dobu jednoho týdne. Po této době pocítíte příval energie a vitality, zlepší se stav vaší pokožky a zmírní se i některé zdravotní obtíže.
Ořechy obsahují vitaminy A, E a K rozpustné v tucích, vitaminy skupiny B, vitamin C a také spoustu zinku a jódu. Často se doporučují pro zlepšení funkce imunitního systému, žláz i při kožních onemocněních. Med je naopak pověstný svými antioxidačními a antibakteriálními účinky i schopností urychlovat metabolické procesy.