Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé sušenky podle francouzského cukráře Pierra Ermeta

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křupavé sušenky podle francouzského cukráře Pierra Ermeta - postup přípravy

Chtěli byste si připravit do zásoby sladkou pochoutku, kterou ocení nejen děti, ale i dospělí? Pak vsaďte na křupavé sušenky od francouzského cukráře Pierra. Jsou skutečně skvostné a rozplývají se na jazyku. Můžete je nakonec použít i jako cukroví na Vánoce.

Ingredience pro:
20 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do velké mísy si prosejte hladkou mouku a smíchejte ji s moučkovým cukrem, solí, vanilkovým extraktem, změklým máslem, muškátovým oříškem a ochuťte citronovou kůrou. Ze všech surovin vypracujte hladké a homogenní těsto, které se nebude lepit. Pak z hmoty vytvarujte tři stejně velké válečky a dejte je na čtvrt hodiny do mrazáku zabalené v potravinové fólii.




Po patnácti minutách těsto vyjměte z mrazáku a všechny válečky pomažte rozšlehaným vejcem. Také na povrch nasypte rovnoměrně krupicový cukr. Nyní válečky pokrájejte na stejně široká kolečka a ta vyskládejte na plech vystlaný pečícím papírem. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

Upečené sušenky vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Uskladnit je můžete ve sklenici s víkem. Místo zvolte spíše chladnější. Takto vám vydrží poměrně dlouhou dobu. Sušenky lze rovněž polít čokoládovou polevou (z hořké či mléčné čokolády). Dezert podávejte například s šálkem teplého kakaa nebo čaje. Skvělá však bude i káva s mlékem, nebo klasické espresso. Pohostit lze sušenkami i návštěvu, která z nich bude rozhodně unesená. Jsou totiž dokonalost sama. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů