Dezert z listového těsta s vanilkovým krémem - postup přípravy
Listové těsto je populární pro svou jemnost, ale i proto, že ho můžeme koupit hotové. Stačí ho kombinovat s lahodným vanilkovým krémem a vznikne pochoutka, které odolá jenom málokdo. Vyzkoušejte recept na jednoduchý dezert.
Ingredience
Pokud máte listové těsto mražené, nechte ho povolit. Pokud chlazené, vyjměte ho z obalu a válečkem vyválejte obdélník o velikosti použitého plechu. Ten pokryjte pečicím papírem, aby se zamezilo připalování. Položte listové těsto do plechu na pečicí papír a na několika místech ho propíchněte vidličkou. Vložte plech do trouby předehřáté na teplotu 200 stupňů Celsia. Pečte kratší dobu, zhruba 10 minut.
Základem krému je pudink. Do hrnce proto nalijte mléko a přidejte pudinkový prášek. Dále také žloutky a vanilkový cukr. Vše začněte zahřívat až do bodu varu. Při něm lehce snižte teplotu a za stálého míchání vařte do doby, než pudink dostatečně zhoustne. Hotový pudink odstavte a nechte ho chladnout při pokojové teplotě.
Povolené máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem. Po lžících do směsi přidávejte vychladlý pudink. Vše vyšlehejte do hladka, do jemné a nadýchané konzistence. V případě zájmu lze v této fázi přidat i trochu vanilkové nebo rumové esence, na ovonění. Dobře chutnat bude použité krém i bez těchto volitelných příchutí.
Upečené listové těsto rozpulte na dvě poloviny. Spodní část namažte krémem. Použijte všechen a snažte se o rovnoměrnou, všude stejně vysokou vrstvu. Na tu přiklopte druhou polovinu listového těsta. To pomažte džemem nebo marmeládou. Zde se chutím fantazie nekladou a lze použít příchuť dle libosti. Po namazání nechte dezert nejlépe minimálně hodinu tuhnout v lednici. Po odležení nakrájejte a můžete servírovat.