Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí bílý chléb s čerstvým koprem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí bílý chléb s čerstvým koprem - postup přípravy

Pokud si chcete ušetřit cestu do pekárny, upečte si nezvyklý bílý chléb ochucený čerstvým koprem. Jako originální pečivo ke snídani či večeři je opravdu skvělý.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte prosátou mouku, cukr, sůl, sušené droždí a nasekaný kopr, poté zamíchejte. Pak přilijte vlažnou vodu a olej a začněte zpracovávat těsto rukama nebo pomocí robotu. Až bude těsto vláčné a nelepivé, dejte ho do mísy vymazané trochou oleje, přikryjte a nechte ho 20 minut kynout.

2. KROK

Těsto dejte na vál a vyválejte z něj tenkou čtvercovou placku. Srolujte ji do rolády, otočte ji o 90 stupňů a srolujte znovu na délku. Ještě jednou ji rozválejte, ale ne tak tence, srolujte ji a vytvarujte z ní bochánek. Všechny spoje ještě dostatečně utěsněte prsty, aby se během pečení nerozbalily.

3. KROK

Dejte bochánek na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte ho a nechte 20 minut kynout. Smíchejte mléko s trochou oleje a tuto směsí potřete vršek chleba. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte chléb zhruba 20 minut.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem


6. KROK

Zdroj receptu: Brot backen mit Maria

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů