Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí chléb z pánve bez pečení

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Domácí chléb z pánve bez pečení - postup přípravy

Tento recept potěší všechny, kteří mají rádi domácí pečivo, ale s troubou si příliš nerozumí. Připravte si jednoduchý recept, díky kterému budete mít po ruce stále čerstvý chléb.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s droždím a cukrem a dobře promíchejte. Do mísy přidejte 100 ml vody a rukou zamíchejte. Přidejte dalších 100 ml vody a uhněťte těsto, které vložte následně do mísy a potřete jeho povrch olejem. 

2. KROK

Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte 1,5 hodiny kynout. Po této době těsto znovu promíchejte a nechte odpočívat dalších 30 minut. Těsto už nepřikrývejte.

3. KROK

Pánev vymažte olejem a těsto do ní vložte. Pánev přikryjte pokličkou a nechte péct na mírném ohni 20 minut. Po této době chléb otočte a pečte dalších 20 minut. Po upečení nechte chléb z pánve vychladnout a můžete podávat.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů