Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rohlíky ze sušeného droždí a másla

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rohlíky ze sušeného droždí a másla - postup přípravy

Chcete-li mít po ruce stále čerstvé pečivo, připravte si rohlíky ze sušeného droždí podle jednoduchého a super rychlého receptu. Pečivo provoní vaši domácnost při každém pečení a bude vám velmi chutnat.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Těsto

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do robota vložte vejce, změklé máslo, cukr, sůl, teplé mléko, suché droždí a vše mixujte 2 minuty. Tekutinu, která vznikla, přelijte do mísy, kde ji smíchejte s částí mouky. Poté přisypte zbytek mouky a uhněťte těsto. 

Poznámka: Mouku přidávejte postupně, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Jakmile vytvoříte hladké těsto, vložte jej do mísy a zakryjte pokličkou nebo čistou utěrkou. Následně jej nechte kynout 1 hodinu. Po této době těsto prohněťte prsty – odstraníte z něj přebytečný vzduch. 

3. KROK

Z těsta odřízněte kus o šířce 3 cm a vyválejte z něj dlouhý plát, který zarolujte. Tento postup opakujte, dokud budete mít k dispozici těsto. Syrové rohlíky následně přikryjte sáčkem nebo čistou utěrkou a nechte kynout 30 minut.

4. KROK

V nádobě smíchejte vaječný žloutek s mlékem, tekutinou potřete povrch všech rohlíčků a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. 

Poznámka: Po upečení nechte rohlíky ze sušeného droždí vychladnout a můžete je podávat. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Amo Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů