Jak vylepšit dušené zelí

i Zdroj fotografie: Pixabay
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Jak vylepšit dušené zelí - postup přípravy

Hlávkové zelí je vynikající zdravá a nízkokalorická potravina, kterou lze připravit na řadu způsobů. Pokud se rozhodnete udělat dušené zelí jako přílohu k pečenému či vařenému masu, přidáním některých ingrediencí lze jeho chuť dotáhnout k naprosté dokonalosti.
1. KROK

Protlak nebo zakysaná smetana



Ačkoliv se to může zdát neobvyklé, zajímavého chuťového výsledku dosáhnete, když do zelí přidáte obyčejný rajčatový protlak nebo zakysanou smetanu, případně obojí. Zkombinujte obě suroviny tak, jak vám to bude vyhovovat. Dušené zelí bude nejenže lahodnější, ale také krásně šťavnaté.

2. KROK

Houby a uzená žebra



Pokud do zelí zamícháte houby a/nebo obrané maso z uzených žeber, jeho chuť dostane úplně jiný rozměr. Obě suroviny jsou samy o sobě velmi chutné aromatické, spojení jejich chutí se zelím tak může způsobit doslova explozi chutí.

3. KROK

Kmín



V Česku není kmín neznámou ingrediencí, kterou lze k zelí přidat. Dává se totiž běžně do kysaného. Proto víme, že dokáže chuť této oblíbené zeleniny krásně zvýraznit. Ještě lepšího výsledku však dosáhnete, když přidáte kmín do výše zmiňované směsi smetany a rajčatového protlaku a vše do zelí vmícháte. Bude rovněž velmi chutné a příjemně aromatické.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 1754 hlasů
Nahlásit chybu
67 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt