Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak vylepšit dušené zelí

Jak vylepšit dušené zelí - postup přípravy

Hlávkové zelí je vynikající zdravá a nízkokalorická potravina, kterou lze připravit na řadu způsobů. Pokud se rozhodnete udělat dušené zelí jako přílohu k pečenému či vařenému masu, přidáním některých ingrediencí lze jeho chuť dotáhnout k naprosté dokonalosti.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Protlak nebo zakysaná smetana

Ačkoliv se to může zdát neobvyklé, zajímavého chuťového výsledku dosáhnete, když do zelí přidáte obyčejný rajčatový protlak nebo zakysanou smetanu, případně obojí. Zkombinujte obě suroviny tak, jak vám to bude vyhovovat. Dušené zelí bude nejenže lahodnější, ale také krásně šťavnaté.

2. KROK

Houby a uzená žebra

Pokud do zelí zamícháte houby a/nebo obrané maso z uzených žeber, jeho chuť dostane úplně jiný rozměr. Obě suroviny jsou samy o sobě velmi chutné aromatické, spojení jejich chutí se zelím tak může způsobit doslova explozi chutí.

3. KROK

Kmín

V Česku není kmín neznámou ingrediencí, kterou lze k zelí přidat. Dává se totiž běžně do kysaného. Proto víme, že dokáže chuť této oblíbené zeleniny krásně zvýraznit. Ještě lepšího výsledku však dosáhnete, když přidáte kmín do výše zmiňované směsi smetany a rajčatového protlaku a vše do zelí vmícháte. Bude rovněž velmi chutné a příjemně aromatické.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů